Ügyfélszolgálat: +36(30)563-6134 (9 - 14 óráig)

TeaCenter

Mate teák

(3 termék)

A kapszulacenter kínálatában több, mint 30 különböző ízesítésű maté tea tartozik, számos gyártótól a világ különböző részeiről, legyen szó akár szálas maté teáról, filtesről vagy éppen díszdobozos materől.

A mate tea a yerba mate másnéven yerba fa vagyis az Ilex paraguariensis leveleiből és hajtásaiból készülő főzet, ami rendkivül sok poziítv hatással bír. A maté tea elsősorban Dél-Amerikában elterjedt, ahol Argentínában, Paraguayban, Uruguayban és Brazíliában nemzeti italnak számít. A kecsuák fogyasztották először, tőlük is ered a neve, az ivókorsóból, ami a nyelvükön matit jelent.

Hogyan fogyasztják a maté teát?

A yerba növény főzetét forrón fogyasztják elsősorban, ekkor hívják maté teának. Jellemzően a maté tökből isszák a bombilla nevű szívószál segítségével. Nyáron azonban hűsítőként is szokták fogyasztani, a hideg yerba főzetnek a neve tereré. Limonádéként gyümölcsökkel ízesítve szintén kiváló és az élénkítő hatása is megmarad.

A maté tea hatása

A maté teát elsődlegesen élénkítő, zsírégető és emésztéssegítő hatása miatt isszák. Jóval kevésbé terheli meg a szívet és a keringést, mint a kávé. Míg egy eszpresszóban 80 - 120 mg koffein van, egy főzött amerikai kávéban 120 - 150 mg és a Starbucks kávékban a félliteres kiszerelésekben nem ritkán 500 mg feletti mennyiséget mérnek, addig egy maté teában mindössze 50-70 mg található. Ennek ellenére mégis fokozottabb élénkségről számoltak be a fogyasztói, mint a kávé esetében. Ennek az oka, hogy a maté tea tartalmaz 4-10% kaffetanint, vagyis kávécsersavat. Emellett a maté tea nagy mértékben tartalmaz alkaloidokat, flavonoidokat és antioxidánsokat. Összehasonlítva a zöld teával a maté tea 90%-kal több antioxidánst tartalmaz vagyis majdnem dupla annyi jótékony hatású sejtvédőt tartalmaz. A yerba matéban hívők állítják, hogy a benne található ásványi anyagok, vitaminok, antioxidánsok, animo-savak és polifenolok kiegyensúlyozzák a koffein élénkítő hatását. A maté tea lassítja az öregedést, megakadályozhatja/lassíthatja a rák kialakulását és paradox módon az álmatlanság ellen is hatékony. Úgy élénkít, hogy nem pörgeti túl a szervezetet és ezáltal nem nehezíti meg az elalvást.

A maté tea a téli megfázásokkal és betegségekkel teli időszakban is hasznos lehet, mert a meleg tea jót tesz a toroknak és a benne lévő polifenolok és antioxidánsok erősítik az immunrendszert.

Mennyi időn belül érkezik meg a maté tea ha megrendelem?

Ha rendelését leadja délután 4-ig akkor jó eséllyel már másnap a kezébe foghatja a yerba matéját. Minden nap 4-6 óra között adjuk át a megrendelt csomagokat a posta futárszolgálatának. Az esetek zömében 1 napon belül szállítanak, de a 48 munkaórát 99%-ban tartani szokta a partnerünk.

Hány adag tea jön ki egy adag 200 grammos maté teás zacskóból?

Egy adag teába 5 gramm maté levél bőven elegendő. Ez alapján 40 erős tea ki tud jönni belőle. Ha csak 2-3 grammot teszünk egy csészébe akkor is kellemes ízű, kicsit gyengébben élénkítő főzetet kapunk. Ebben az esetben 70-90 bögre tea kijön egy zacskó maté teából.

Milyen kiszerelések vannak a szálas teák mellett?

A maté teát filteres vagy díszdobozos csomagolásban is meg lehet vásárolni. A díszdobozost főleg alkalmakra ajándékként javasoljuk, míg a filterest irodákba ahol számít, hogy gyorsan és kompaktan elintézhessük a teakészítést. Filteres teából van normál és nagy filteres kiszerelés is.

Milyen gyártók teái kaphatóak a Kapszulacenter maté tea webshopjában?

Több dél-amerikábai maté tea gyártó termékeit belistáztuk, a legnagyobb választékban a Green Mate gyártótól tartunk készletet, amiből több, mint 20 különböző ízben. Emellett elérhetőek webáruházunkban a Las Marias birtok teái, amik Taragui néven lettek piacra dobva. Ez egy Észak-Argentín prémium maté teákat termesztő és csomagoló családi gazdaság. A Taragui termékek csak leveleket tartalmaznak és emiatt ezek sem a kifejezetten keserű matékat képviselik. Picit karakteresebbek, mint a Green Mate de még az ízletes, gourmet teák táborát erősítik. Egy csésze espresso például sokkal keserűbb, mint a Taragui maté teák. A bio termékek rajongóinak pedig az El Pajarito termékeket tudjuk ajánlani. Ez is egy dél-amerikai farm, pontosabban egy paraguayi biogazdálkodás, ami nagy számban exportál Európába az igényesebb piacokra kiváló minőségű, exkluzív teákat. A kezdő maté tea fogyasztóknak a Green Mate termékeket ajánljuk, melyek a gyártási technológia miatt kevésbé karakteresek, ízletesebbek, nem csak hardcore yerba fanoknak. Haladó maté teázóknak viszont a Taragui termékeket javasoljuk. Egészségtudatos, csak bio ételeket fogyasztó vásárlóinknak pedig a legjobb választás a paraguayi maté teák királya az El Pajarito.A Pajarito gyártója a Lauro Ratz SA, mely már 50 éve tevékenykedik a prémium maték világában, és több generáció tapasztalatát halmozta fel. A Pajarito szó jelentése madárka, ami megtalálható a teák logoján is.

Gyártók

Yerba Market
Pozíció
Név (emelkedő)
Név (csökkenő)
Ár (emelkedő)
Ár (csökkenő)
Dátum (emelkedő)
Értékelés
Népszerűség
Készlet
töltés

TÖLTÉS