Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

TeaCenter

A reggeli tea (english breakfast tea)

reggeli tea

Az angol reggeli tea egy klasszikus fekete tea keverék, amelyet Assam, Ceylon és kenyai teák felhasználásával készítenek. Mindegyik fekete tea fajta egyéni ízesítő profillal rendelkezik, de mindegyik a Camellia sinesis növény leveleiből készült. Az angol reggeli teában Assam, Ceylon és Kenya teáinak keveréke tökéletesen kiegyensúlyozott keveréket ad.

A reggeli tea fogyasztható a nap bármely szakában, annak ellenére, hogy English Breakfast tea a neve, és általában tejjel vagy citrommal és cukorral szolgálják fel. A tea teljes íze és gazdagsága jól illeszkedik a hozzáadott édesítőkhöz és a krémességhez. Fekete teaként az angol reggeli tea antioxidánsokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi előnyhöz juttatják.

Az English Breakfast tea íze

A tea íze erőteljesebb, mint a zöld tea íze, és sok kritikus azt jelezte, hogy a gazdag íz segít reggel felkészülni a napra. Az ital eredetétől függően az íz kissé édes, keserű vagy malátás lehet. Egy kiváló angol reggeli tea megfelelő ahhoz, hogy tejjel és cukorral ízesítse, a hagyományos agnol szokásoknak megfelelően.

Számtalan vélemény szerint az angol reggeli tea illata hasonló a frissen vágott növényekhez vagy zöldségekhez, és minnél erjesztettebbek a levelek, annál erősebb az aroma. Amikor a tea égett, a kellemes illat általában egy vagy két óráig megmarad.

Vitaminok és tápanyagok

A fekete tea jelentős mennyiségű káliumot tartalmaz, amely növelheti az energiát és javítja a hidratálást. Néhány tanulmány kimutatta, hogy a kálium csökkentheti a vérnyomást.

Az ital mérsékelt mangántartalommal rendelkezik, és erről a szükséges tápanyagról ismert, hogy javítja a csontok sűrűségét. Ha az E-vitaminnal kombinálódik, szabályozza a szervezet anyagcseréjét, és módosíthatja az ember vércukorszintjét.

Koffein

Egy csésze fekete tea általában 35 milligrammtól 50 mg koffeint tartalmaz. A koffein szintjét befolyásolhatja a tea kora, az eső mennyisége a növény környezetében és a befogadott napfény mennyisége. Ezenkívül a víz hőmérséklete és az áztatási idő hossza növelheti a koffein mennyiségét a csészében.

Aminosavak

Az angol reggeli tea jelentős koncentrációban tartalmazza a theanint, és ez az aminosav segíthet az embernek pihenni és javítani a fizikai és szellemi összhangot. Számos tanulmány is kimutatta, hogy a theanin fokozhatja a koffein hatását.

Katekinek

A fekete teát katechinekkel van tele, amelyek gyulladásgátló alkaloidok, amelyek csökkenthetik az oxidációt a szervezetben. Egy tanulmány szerint ezek a polifenolok növelhetik az energiát, és a vegyületek képesek az egyén anyagcseréjét fokozni. Általában egy csésze fekete tea 20 mg-tól 28 mg katechint tartalmaz.

A reggeli tea elkészítése

Az angol reggeli tea készítésekor a víz hőmérsékletének 96 és 98 fok között kell lennie. A teát három perctől öt percig lehet áztatni, majd ezt követően tejet, citromot vagy cukrot is hozzáadhat az italhoz.

Mi a különbség az angol, az ír és a skót reggeli teák között?

Az angol reggeli tea eredetileg egy kínai fekete tea volt. Idővel a tea készítő mesterek felhasználták az Indiában, Srí Lankában, Afrikában és Indonéziában termelt teákat is. Az angolok a 17. században kezdték el a kínai teát importálni, majd a 18. században nagyobb sebességre kapcsoltak. Az első angol tea egy kínai congou tea volt.

Az Opium háborúk idején Kína embargót írt ki a teára, ugyanakkor a brit East India Company elkezdte a tea gyártását Assamban. Mire a régi kínai tea készletek elfogytak, az új indiai teák elkezdtek bekeveredni Angliába. A 19. század végére a fekete teát Ceylonban is előállították, és erősebb komponensű angol reggeli teákat kezdtek belőle készíteni.

Az ír reggeli tea erős Assam komponenssel rendelkezik, ami erőteljesebb, malátás ízű és vöröses színű.

A skót reggeli tea a legkedveltebba a csopotban, valószínűleg Skócia lágy vize miatt. 

Összefoglalva:

  • Angol reggeli tea: testes és gazdag. Eredetileg egy kínai fekete tea, de most gyakran tartalmaz erős Ceylon tea komponenst. Emellett az Assamból, Afrikából és / vagy Indonéziából származó teák is szerepelhetnek.
  • Ír reggeli tea: Robusztusabb, mint az angol reggeli. Általában erős Assam összetevője van, ami malátás ízű.
  • Skót reggeli tea: Általában a legerősebb a három közül. A teák Kínából, Assamból, Ceylonból, Afrikából és / vagy Indonéziából származnak.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS