Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

TeaCenter

Füstölt maté vagy nem füstölt?

Füstölt maté vagy nem füstölt?

De a füstülés eljárás olyan egészségtelen anyagokat eredményezhet, amelyek túlsúlyba kerülhetnek az egészségre hatásokkal szemben. Emiatt a legjobb, ha füstölés mentes, vagy levegőn szárított, yerba mate-t választunk.

 

Válassza a nem füstölt Yerba Mate teát

A legtöbb kereskedelemben kapható mate tea füstöléses szárításos metódussal készül, állatja a legnagyobb gyártó cég. A füstölési eljárás égő fát használ, és ez a módszer rákot okozó vegyi anyagokat termel, amelyek policiklusos aromás szénhidrogének vagy PAH-k. Ezeket az anyagokat kis mennyiségben megtalálhatók más italokban, például kávéban és teában, de a füstölési folyamat nagy mennyiséget eredményez füstölt yerba mate-ben. A PAH-tartalom kromatográfiás analízise megerősítette, hogy más élelmiszerekkel és italokkal összehasonlítva magasabb a tartalma.

 

Elősegíti az egészséges koleszterinszintet a maté

A yerba mate teában található anyagok a Journal of Agriculture and Food Chemistry 2009. szeptemberi számában közzétett tanulmány szerint a vérben lévő egészségesebb lipidszintet eredményezik. A kísérletben 102 normál és abnormális koleszterinű résztvevője naponta háromszor fogyasztott yerba mate teát. Yerba mate csökkentette a rossz koleszterinszintet minden résztvevőnél. Emellett a jó koleszterinszintet is fokozta azoknál a résztvevőknél, akik kedvezőtlen lipidprofilokkal rendelkeztek. Az egészséges koleszterinszint fenntartása csökkentheti a szívbetegség kockázatát.

 

Yerbaval az egészséges vércukorszintért 

A glükóz kontroll kulcsfontosságú szerepet játszik a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében és a szövődmények megelőzésében, és a yerba mate tea javíthatja a glükóz kontrollt a 2-es típusú cukorbetegeknél. A tudósok egy olyan tanulmányt készítettek, amelyben 58 olyan önkéntes vett részt, akiknél prediabetes vagy 2-es típusú cukorbetegség volt jelen. 60 napig itták a teákot. A szerzők azt találták, hogy a mate tea fogyasztása szignifikánsan csökkentette az éhgyomri glükózt és a hbA1c-t - az átlagos glükózszintek mértékét egy három hónapos periódus alatt a 2-es típusú cukorbetegeknél. A HbA1C a glükóz kontroll hosszú távú mértéke. A tanulmány az American College of Nutrition folyóiratának 2011. októberi számában jelent meg.

 

A yerba maté közismerten zsírégető hatású

A Nutrition folyóirat februári kiadványa áttekintést adott arról, hogy a yerba mate tea fogyasztása elősegítheti az egészséges testsúlyt. Az emberi és állati vizsgálatok azt sugallják, hogy a yerba mate olyan anyagokat tartalmaz, amelynek elhízás elleni tulajdonságai vannak. Nagylétszámú, jól megtervezett humán vizsgálatokra van még ugyan szükség, de bizonyítékok arra utalnak, hogy a mate vegyületei lelassíthatják az ételeket a gyomortól a belekbe, és hosszabb ideig okoznak jóllakottság, telítettség érzetet. Mely megfékezheti az elhízás kialakulását.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS