Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

TeaCenter

Maté tea elkészítési módok - videókkal

mate tea elkészítése

maté tea elkészítése több száz éves hagyományokból építkezik. El lehet készíteni tradicionálisan, de akár egy teás kancsóban is vagy éppen kávéfőzővel. Mi a legegyszerűbben simán egy fazékban egy szűrőbe téve a yerba leveleket, szoktuk elkészíteni. Ha valaki hagyománytisztelő és a maté tököt, bombillát és egyéb eszközöket is tart otthon akkor így tudja megcsinálni a matéját, mint egy argentín:

 

 

Még egy hagyományos maté tea elkészítési tutorial videó. Az előző videó elkészítési lépéseivel szinte megegyezik, viszont talán szemléletesebb. A Taragui maté tea márka, amit a videón bemutatnak nálunk is elérhető. Narancsos Taragui maté tea és körtés Taragui maté tea ízekben is.

 

 

Ez az elkészítési mód kényelmes és praktikus embereknek való. A maté teát akár egy kávéfőzőben is el tudjuk készíteni, mint ahogy az alábbi videó mutatja. A hagyományoknak nem felel meg de az íze és a hatóanyagai teljes egészében ugyanazok lesznek, mintha maté tökben készítettük volna el, maté bombilla és egyéb eszközök segítségével. Nem mellékesen ebben a videóban is Taragui maté teán mutatják be, hogyan kell a yerbát elkészíteni. Nem hiába, ez az egyik legnépszerűbb tea Argentínában.

 

 

Ha a rokoni kapcsolatokat nézzük a maté tea félúton helyezkedhet el a kávé és a tea között. Ugyanúgy élénkít, főzik forró vízzel, koffeint tartalmaz és az íze/színe is a kettő közt van félúton. Ha előbb mutattunk egy kávéfőzős elkészítési módot, akkor most mutatunk egyet, hogyan tudjuk elkészíteni egy teás kancsó segítségével. Ezzel a módszerrel is pár perc alatt el tudjuk készíteni a maté teánkat.

 

 

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS