Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

TeaCenter

A Silver Needle fehér tea előnyei

Silver Needle fehér tea

fehér teaCamellia sinensis növény leveleiből származik, ugyanabból, mint amiből a zöldfekete és oolong tea is. Az Silver Needle (Bai Hao Yin Zhen), a magyarul ezüst tű néven ismert tea az egyik legelismertebb a kínai teák között, amelyet Fujing tartomány Fuding és Zhenhe kerületében gyártanak. A zöld teához hasonlóan a fehér tea levelei is minimálisan vannak feldolgozva, de a zöld teától eltérően csak a növény legfiatalabb levelét és bimbóit használják fel. A Silver Needle fehér tea csak a növény rügyeit tartalmazza, és nagyon ritka, mivel csak az év két napján szüretelik. Mint minden fehér tea, magas az antioxidáns tartalma, és potenciálisan védelmet nyújt számos betegség ellen.

Antioxidáns tartalom

A fehér tea és a zöld tea hasonló mennyiségű katechint tartalmaz - az antioxidánsok egy csoportját - a 2010-ben a Journal of Food Science című folyóirat tanulmánya szerint. A fehér tea azonban alacsonyabb antioxidáns tartalommal rendelkezik, mint a zöld tea, tehát, ha egészségügyi okokból szeretne inni zöldteát, de nem szereti az erős ízeket, a fehér tea antioxidánsban gazdag alternatíva lehet.

Segít a cukorszint szabályozásában

A főzött fehér tea segíthet a vércukorszint csökkentésében, és potenciálisan segíthet a cukorbetegségben szenvedőknek. Egy 2011-ben publikált állatkísérlet a cukorbetegségre gyakorolt hatását vizsgálta a fehér teának. Ebben a négy hetes vizsgálatban a kutatók azt találták, hogy a fehér tea levél kivonatának fogyasztása alacsonyabb vércukorszint emelkedést eredményezett a cukorbetegeknél. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a fehér tea kivonat segíthet a cukorbetegség tüneteinek csökkentésében vagy esetleges megelõzésében, bár ennek bizonyítására emberi kísérletre van szükség.

Segít a zsír metabolizálásában

A fehér teában található antioxidánsok elősegíthetik a test zsírbontását. A 2009-es Nutrition and Metabolism kiadásában egy tanulmány szerint a fehér tea kivonat segítette a trigliceridek felhalmozódását a zsírsejtekben. A kivonat elősegítette a zsírbontást. Bár az eredmények ígéretesek voltak, további hosszú távú kutatásokra van szükség még mielőtt kijelenthetjük, a fehér tea hatásos ellenszer a zsírpárnák ellen.

Elkészítési tippek

A fehér teát, csakúgy mint a zöld és a fekete teát szálas vagy filteres teaként lehet vásárolni speciális teaboltokban, élelmiszerboltokban, ázsiai boltokban és néhány szupermarketben. A fehér teát leginkább olyan vízzel lehet főzni, amely 80 és 85 fok között van, hogy elkerülje a levelek leforrázását. Használjunk 2 evőkanál szárított tealevelet minden 3 deci vízhez. Mivel a Silver Needle teák csak a rügyekből készülnek, öt-hét percig kell állni hagyni a vízben, hogy előhozza a teljes ízvilágát. 

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS